Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Kerngegevens van evenement International Legal Ethics Conference 2024
Startdatum
17 juli 2024
Einddatum
19 juli 2024

De conferentie wordt georganiseerd door Iris van Domselaar, Tamara Butter, Eric Boot, Ihlara Bouwman en Niels Graaf. Het overkoepelende thema van ILEC 2024 richt zich op juridische professionals in een digitaliserende wereld. ILEC 2024 wil een bijdrage leveren aan het wetenschappelijke, professionele en publieke debat over het gebruik van nieuwe technologieën binnen de justitiële sector en over de regulerende antwoorden daarop tot nu toe, zowel in Europa als daarbuiten, vanuit het perspectief van de juridische ethiek en de rechtsstaat. In keynote-lezingen, rondetafelsessies en een speciale stream over digitalisering, innovatie en toegang tot het recht zullen verschillende fundamentele thema's en vragen aan bod komen.

Voorstellen voor het presenteren van een paper of het organiseren van een workshop zijn welkom vanuit alle juridische professies en disciplines. Onderzoekers worden aangemoedigd om papers in te dienen binnen een van de volgende acht stromingen:

1. Digitalisering, innovatie en toegang tot de rechter
2. Empirische en interdisciplinaire benaderingen van rechtsethiek en de advocatuur
3. Filosofie en rechtsethiek
4. Globalisering en de advocatuur
5. Regulering van de advocatuur
6. Ethiek en overheidsjuristen
7. Ethiek en juridisch onderwijs
8. Ethiek en rechtsstaat

Voorstellen voor speciale workshops over andere thema's die binnen het domein van deze conferentie vallen, zijn ook welkom.
De deadline voor het indienen van een abstract is 7 februari 2024. Meer informatie over de conferentie is te vinden op de website van ILEC24.