Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
De 1-daagse preconferentie 'The AI Act and its implications for Legal Practice' op 16 juli 2024 zal de weg vrijmaken voor ILEC 2024. We laten deelnemers kennismaken met AI-regulering in de Europese context en nodigen hen uit om de praktische implicaties hiervan voor het juridische werkveld te verkennen. In een reeks samenwerkingsessies zullen deelnemers reflecteren op hoe de komende EU AI-wetgeving de toekomst van de juridische praktijk zal reguleren.
Kerngegevens van evenement The AI Act and its implications for Legal Practice
Datum
16 juli 2024

De conferentie begint met een keynote-speech van Pietro Ortolani. Vervolgens kunnen deelnemers kiezen tussen twee workshops. De eerste is een 'legal tech workshop', die deelnemers diepgaand laat  kennismaken met opkomende juridische technologieën, georganiseerd door Rachel Rietveld. De tweede is een 'sci-fi prototyping schrijfsessie', waarin deelnemers creatief worden uitgedaagd om na te denken over de toekomst van het juridische beroep. Deze sessie wordt geleid door Kimon Kieslich. De dag wordt afgesloten met een panel waarin vertegenwoordigers van Europese juridische beroepsorganisaties bespreken hoe de AI-wetgeving zich verhoudt tot zelfregulering, en welke uitdagingen en kansen zij verwachten dat dit nieuwe tijdperk van digitalisering met zich meebrengt.

Deze preconferentie is het resultaat van een samenwerking tussen de volgende partners: het Amsterdam Centre for the Legal Professions and Access to Justice (ACLPA), het OCW-gefinancierde Gravitation Program 'Public Values in the Algorithmic Society' (AlgoSoc), het Initiative Digital Transformation of Decision-Making (DTDM) en het Institute for Information Law (IViR).

Dit evenement wordt georganiseerd door Isabella BanksEva van der GraafLjubiša MetikošIris van Domselaar en Natali Helberger.

Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Roeterseilandcampus - building A

Nieuwe Achtergracht 166
1018 WV Amsterdam