Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

R. (Rosa) Möhrlein LLM

Coordinator Amsterdam Law Practice
Faculteit der Rechtsgeleerdheid
Bestuurszaken FdR
Fotograaf: Monique Kooijmans

Bezoekadres
 • Nieuwe Achtergracht 166
 • Kamernummer: 10.14
Postadres
 • Postbus 15544
  1001 NA Amsterdam
 • Profiel

  Rosa Möhrlein is als universitair docent verbonden aan de rechtenfaculteit van de UvA en tevens de coördinator van het ervaringsonderwijsprogramma in de masteropleidingen: de Amsterdam Law Practice. Rosa houdt zich bezig met de ontwikkeling van het onderwijsprogramma, kwaliteitsbewaking, communicatie en docentprofessionalisering. Ook doet ze onderzoek, in samenwerking met Onderwijswetenschappen, naar de effecten van onderwijsvernieuwing binnen de juridische bacheloropleiding. Rosa coördineert het mastervak Stage en geeft colleges over beroepsethiek en behaviour legal ethics. Ook binnen andere ALP-vakken geeft Rosa colleges over inzichten vanuit de beroepsethiek op basis waarvan studenten leren om te reflecteren op hun rol als juridisch professional. 

  Rosa is hiervoor werkzaam geweest aan de Universiteit van Utrecht en aan de Radboud Universiteit Nijmegen, beide keren in de functie van docent en onderzoeker internationaal publiekrecht bij de afdeling Internationaal en Europees recht. Haar interesses liggen op het gebied van internationale geschillenbeslechting, de rol van de rechter en theorieën over internationaal recht. 

  Rosa is managing editor van de Netherlands International Law Review.

 • Publicaties

  2023

  This list of publications is extracted from the UvA-Current Research Information System. Questions? Ask the library or the Pure staff of your faculty / institute. Log in to Pure to edit your publications. Log in to Personal Page Publication Selection tool to manage the visibility of your publications on this list.
 • Nevenwerkzaamheden
  Geen nevenwerkzaamheden